Home

God loves the fighter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synopsis

 

Rauwe, realistische blik op het leven in het oostelijk deel van Port of Spain, Trinidad: moordhoofdstad van de regio. De jonge Charlie wil het goede doen, maar moet zien te overleven in deze betonnen jungle. Goed en kwaad komen samen tijdens één noodlottige nacht. Yellow Robin Award-winnaar Curaçao IFFR 2014.

 

Port of Spain in Trinidad is de moordhoofdstad van de Caraïben. Elke 17 uur wordt er iemand vermoord. De meeste slachtoffers zijn jonger dan 25. God Loves the Fighter vertelt op realistische wijze hoe het is om te leven in Laventille, een van de gevaarlijkste achterbuurten ter wereld.

In onderwerp en stijl doet de film denken aan andere ‘sloppenwijkfilms’ als Cidade de Deus en Slumdog Millionaire, maar de grimmige vertelwijze en de soundtrack met dubreggae van Freetown Collective, Q. Major en Redman geven de film een onmiskenbare eigen stijl.

Straatdichter en zwerver King Curtis is onze profetische, alwetende verteller. Hij vertelt het rauwe en tragische verhaal van Charlie, een jonge man die opgroeit in Laventille. Hij wil het liefst een goed leven met een eerlijke baan, maar de uitzichtloze omstandigheden leiden hem toch naar een crimineel bestaan. Wanneer prostituee Dinah zijn pad kruist en dringend hulp nodig heeft, staat Charlie op een belangrijk keerpunt in zijn leven.

 

Coming up in 2015: God loves the fighter

 

 

VOD release september 2015

 

 

  

 

 

 

 

 Details

 

Regie: Damian Marcano

Cast: Darren Cheeway, ZIon Henry, Simor Junior John

Land: Trinidad and Tobago

Jaar: 2013

Speelduur: 90 minuten

VOD Releasedatum: September 2015

 

 

DVD specificaties

 

Cat. Nr: NVT

EAN Code DVD: NVT

Beeld: 16:9

Geluid: Engels

Ondertiteling: Nederlands

 

Extra's: NVT

 

YouTube