Home Catalogus Awakening of the Beast

Awakening of the Beast

 

awakeningcover

 

awakeningofthestill1

 

awakeningofthestill2

 

awakeningofthestill3

 

awakeningofthestill4

 

 

 

 

 

Synopsis

 

Awakening of the Beast uit 1970 viel destijds niet in goede aarde bij de Braziliaanse machthebbers. De film werd beschouwd als hevige kritiek op de dictatuur en tot 1982 was hij verboden in Brazilië.

 

De neuroloog dr. Sérgio voert een discussie met een aantal intellectuelen over het vernietigende effect van drugs op de samenleving. Aan de hand van bizarre scenario's proberen de critici aan te tonen dat de jeugd totaal ontspoord is. Dokter Sérgio is uitermate geïnteresseerd; hij is bezig met het schrijven van een boek over LSD en de bizarre effecten op de gedachten van gebruikers met verschillende sociale achtergronden. Om zijn werk te voltooien zoekt hij vier drugsverslaafden die vrijwillig mee willen doen met zijn experiment.

Het LSD-experiment gaat van start, de proefkonijnen zien een screening van een Coffin Joe-film en worden geïnjecteerd met LSD. Wat volgt is een bizarre reis naar Coffin Joe's interpretatie van de hel! Maar zijn ze onder invloed van LSD of van Coffin Joe?

De Braziliaanse regisseur José Mojica Marins weet in de jaren 1960 een grote reputatie op te bouwen bij cultliefhebbers over de hele wereld en wordt nog steeds beschouwd als een horroricoon. Zijn alter ego 'Coffin Joe' keert terug in verscheidene van zijn films. Door filmcritici wordt zijn stijl beschouwd als een symbiose tussen Luis Buñuel en Dario Argento: typisch excentriek Latijns-Amerikaans, low budget en hoogst ingenieus. Zijn filmografie telt meer dan zestig films, waarvan een aantal in Brazilië werd gecensureerd. Een geremasterde selectie van zijn indrukwekkende oeuvre is nu ook beschikbaar in de Benelux.

 

"Coffin Joe is a Brazilian Hitchcock, Bava and Buñuel all wrapped into one blood-soaked package!"

 

Ook verkrijgbaar in de Coffin Joe serie:


- Hallucinations of a Deranged Mind

- Strange World of Coffin Joe

- Finis Hominis aka The End of Men

Details

 

Regie: José Mojica Marins

Cast: José Mojica Marins, Ângelo Assunção, Ronaldo Beibe, Andreia Bryan, João Callegaro

Land: Brazilië

Jaar: 1970

Speelduur: 93 minuten

Releasedatum: verkrijgbaar

 

 

DVD specificaties

 

Cat. Nr: INK 8016

EAN Code: 8717903480403

Beeld: 16:9 Anamorf Fullscreen

Geluid: Portugees DD5.1 / Portugees 2.0

Ondertiteling: Nederlands

Extra's: Theatrical trailershow, performance, filmograhpy, comic slideshow

 


YouTube